2017. március 8., szerda

Csőben sült tejszínes brokkoli-karfiol, sajttal baconnal


HOZZÁVALÓK 2 fő

  • Hozzávalók:
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg  brokkoli
  • 20 dkg karfiol 
  • 4-5 szelet bacon csíkokra vágva
  • 2 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,őrölt bors
  • ételízesítő
  • 200 ml sűrű tejszín
  • 15-20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek vaj a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS

     A brokkolit,és a karfiolt rózsáira szedjük. Sós  vízben kb 8-10 percig főzzük (ha fagyasztott zöldséget használunk, annak kb 5 perc is elég). Tegyük szűrőbe és csöpögtessük le.
    Egy serpenyőben pirítsuk meg ropogósra az olajon a bacont,kb 5 perc alatt,majd adjuk hozzá a hagymákat és azt is pirítsuk aranybarnára.
    A zöldségeket egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe rakosgatjuk,fűszerezzük,majd rárakjuk a hagymát és a bacont,rálocsoljuk a tejszínt,majd a reszelt sajttal megszórva előmelegített sütőben kb 180 fokon addig sütjük, míg a sajt szép színt kap,és bugyogni kezd az alja ,kb.20 perc.(Érdemes az első kb 15 percben alufóliával lefedni.)Végül vegyük ki a sütőből 1 percig pihentessük.
    Kínáljuk a sütőtálban,ropogós zöldsalátával.
    Tipp:
    A bacon mellé rakhatunk pár kolbászkarikát,és a sajt tetejére szórhatunk magokat szezám,lenmag stb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése